Vitality & Stress

Deze cursus gaat over hét probleem van deze tijd: stress. Iedereen die hier mee te maken heeft kan meedoen. We lijden aan een overvloed aan informatie via de media. Die informatie moeten we verwerken. Vaak hoor ik bij een eerste gesprek met yogaleerlingen dat de reden om naar yoga te gaan is om te leren ontspannen. Ze lijden aan een ‘massive information overload’: veel werken en weinig slaap. Niet goed kunnen slapen is ook een veelgehoorde klacht.

Overprikkeling is niet goed voor de hersenen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat chronische stress en je zorgen maken de kans om Alzheimer te krijgen verhoogt. Verder ondermijnt stress ook je immuunsysteem. In deze cursus wordt op deze problematiek ingegaan. Hoe gaan we hier mee om?

Het yogische gezegde: ‘God is the doer and we are the beings’ relativeert ons idee dat we dingen onder controle kunnen houden. Om deze kennis niet alleen uit interessante weetjes te laten bestaan wordt in de cursus ook heel praktisch gewerkt. Je krijgt de gelegenheid om te ervaren hoe je met yoga levenslang vitaal en gezond kunt blijven.

Tijdens de twee cursusweekends verkennen we wat ons persoonlijk triggert om in de stress te schieten. Een ander yogisch gezegde is: ‘The only way out is to go inside’ . dit gezegde helpt als je je echt klem voelt zitten in een situatie. Ga naar binnen en vind de weg naar huis terug, kom weer tot jezelf. Er is maar één die dat kan doen en dat ben je zelf.

Voor iedereen die de Level 1 van de 3HO kundalini yogalerarenopleiding heeft gedaan geldt deze cursus als een module van Level 2. Deelnemers krijgen een certificaat na afloop.

Data: nog niet bekend.
Docent: De cursus wordt in het Nederlands gegeven door Christine Michon (Hariang Kaur).
Kosten: €895. De prijs is inclusief het cursusmateriaal (boeken en video’s) en maaltijden.

Als je in het verleden al aan een cursus Vitality & Stress hebt meegedaan en je wilt de module nog eens doen kun je aan de cursus meedoen voor de helft van het cursusgeld. Neem hierover contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..