Leer in één jaar hoe je Kundalini yoga kunt inpassen in je dagelijks leven en hoe je er les in kunt te geven. Je krijgt les in de achtergrond, de praktijk en de theorie van Kundalini yoga. Dagelijks thuis oefenen maakt dat je vertrouwd raakt met de oefeningen en meditaties. Na afronding van de opleiding mag je zelfstandig lesgeven. Je bent internationaal erkend KRI Kundalini Yoga Instructor en je komt in aanmerking voor Yoga Alliance RYT 200.

De lerarenopleiding van 3HO Nederland bestaat al 25 jaar. Door de jaren heen zijn honderden leraren opgeleid die in het hele land lesgeven. De opleiding is geschikt voor iedereen die zich een jaar lang intensief in Kundalini yoga wil verdiepen.

De volgende opleiding begint op 25 september 2021. Om in de yogaruimte anderhalve meter afstand tussen de deelnemers te kunnen bewaren zijn er maar 10 plaatsen beschikbaar. Het is daarom verstandig om je tijdig aan te melden. De yogaruimte is goed geventileerd. Daarnaast is er een HEPA+Carbon luchtfiltreringsinstallatie.

 

KRI Level 1 Instructor bestaat uit 180 lesuren en 40 uur zelfstandige studie:

  • 4 weekends van 2 dagen met 8 uur les (64 uur)
  • Een opleidingsweek van 6 dagen met 8 uur les (48 uur)
  • 6 zaterdagen met 1 uur les via Zoom-meetings (6 uur)
  • Videolessen die je een jaar lang thuis online kunt bekijken wanneer je wilt, zo vaak je wilt (62 uur)

Naast de lessen komen cursisten samen via Zoom. In een studiegroepje van drie personen werk je aan opdrachten die vooraf door Hariang Kaur worden gegeven.

De zeven onderdelen van de KRI Level 1 opleiding:

Kriya en meditatie Het leren over de basis van Kundalini yoga. Kennis maken met de kriya’s (oefeningenseries), pranayama (ademhalingstechnieken), mantra’s en mudra’s.

Humanologie en filosofie Het toepassen van yogische kennis in het dagelijks leven. Je leert over voeding en healing en over hoe er in de yogische filosofie gedacht wordt over relaties, geboorte en dood.

Westerse en oosterse anatomie Je krijgt anatomieles vanuit de westerse optiek maar ook uitleg over een holistische kijk op de mens met aandacht voor de chakra’s, de nadi’s, de 10 lichamen, prana en vayu’s.

De kunst van het lesgeven Hoe zit een les in elkaar? Hoe stel je een cursus samen. Hoe begeleid je beginnende yogaleerlingen?

Code of Ethics De ethische kant van het lesgeven.

Oefenen in het lesgeven Onder supervisie van een ervaren leraar. Het krijgen van feedback van de leraar en de yogagroep.

Studiegroepen Aan het begin van de opleiding worden studiegroepen gevormd. De leden van de studiegroepen komen gedurende de opleiding bij elkaar om de stof door te nemen en ervaringen te delen.

Docenten

Lead Trainer: Hariang Kaur (Christine Michon). De lessen worden gegeven door Hariang Kaur, Karta Purkh Singh, Amrit Singh Reinsch, en gastdocenten uit binnen- en buitenland. Hariang Kaur geeft les in het Nederlands. Bij buitenlandse docenten wordt gezorgd voor vertaling.

De opleidingen van 3HO Nederland zijn geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs
 (CRKBO) en gecertificeerd door het Kundalini Research Institute (KRI). Hariang Kaur is Yoga Alliance Experienced Yoga Teacher (E-RYT 500) en Yoga Alliance Continuing Education Provider (YACEP).

De Groene Week

In de zomer verblijft de opleidingsgroep een week in Centrum Athanor in Lochem. Tijdens deze week wordt het Ayurvedische groene dieet gevolgd in combinatie met yoga en meditatie. Deze week is een intense kennismaking met een yogisch leven. Deze cursusweek, inclusief verblijf in tweepersoonskamers, is inbegrepen in de prijs van de opleiding. Voor €75 extra kun je in een éénpersoonskamer slapen.

Kosten

De kosten van de opleiding zijn €3.500. Het cursusboek The Aquarian Teacher (t.w.v. €108) en het KRI examen zijn bij de prijs inbegrepen, evenals het ontbijt en de lunches, maar de overnachtingen niet. De cursusweek in Lochem is inbegrepen in de prijs van de opleiding, inclusief overnachtingen en maaltijden.

Opleidingen in 2021

In 2021 zijn er twee groepen die met de opleiding tot Kundalini yogaleraar beginnen.