“Hoe ben ik hier gekomen en waar ga ik naartoe?” Ontdek het antwoord tijdens deze verdiepende cursus in Kundalini yoga. Het maakt deel uit van de KRI Level 2 vervolgopleiding voor yogaleraren. De cursus Lifestyles & Lifecycles duurt zes dagen, verdeeld over twee weekends.

We maken samen een reis door de verschillende levenscycli. We worden ons bewust van de levenscyclus waar we ons op dit moment, in het het hier en nu, bevinden. We kijken zonder onszelf te veroordelen en met compassie terug op wat we ervaren hebben in vorige cycli, leren daarvan en kijken vooruit naar de fase die komen gaat. Voor elke cyclus zijn er verschillende oefeningen en meditaties. Wat voeding betreft is het belangrijk om inzicht te krijgen in wat je het beste kunt eten in elke levensfase. De cursus is bedoeld voor iedereen die in de levenscycli en Kundalini yoga geïnteresseerd is. Voor Kundalini yogaleraren geldt de cursus als een Level 2 module.

We verdiepen ons in het bioritme en de spirituele ontwikkeling in ons leven. Het leven verloopt in cycli en tijdens iedere cyclus maken we een ontwikkeling door, zijn er wel dingen die we leren en door moeten maken. Wijze yogi’s en rishi’s hebben richtlijnen gegeven over hoe we in de verschillende ontwikkelingsfasen van ons leven zo gezond en gelukkig mogelijk kunnen leven. Als twintigjarige hebben we andere behoeften dan wanneer we 40 zijn en de verantwoordelijkheid hebben voor een gezin, werk en de plaats in de maatschappij.

Tijdens de levensfasen is de behoefte aan beweging, rust en voeding verschillend. Een tiener van 15 jaar kan een enorme eetlust hebben, veel beweging nodig hebben, 10 boterhammen achterelkaar eten en daar geen gram van aankomen. Alles wordt gebruikt om te groeien. Als je 40 bent zou je van dezelfde hoeveelheid voedsel enorm aankomen. Ons metabolisme verandert naarmate we ouder worden, het wordt trager. Hoe ouder we zijn des te meer Sattvisch voedsel we nodig hebben. Sattvisch voedsel is voedsel dat veel Prana, levenskracht bevat. Ook geldt dat we hoe ouder we zijn des te belangrijker het is om in beweging te blijven, geestelijk en lichamelijk. Ideaal gesproken worden we wijzer met de jaren en hebben we meditaties, oefeningen en voedsel nodig die hier bij passen.

Op de zaterdag en de zondag beginnen we met een inspirerende Sadhana. Tijdens de cursusdagen bestaat het programma uit Kundalini yoga, meditatie en inzichtgevende oefeningen.

Data: nog niet bekend.
Docent: De cursus wordt in het Nederlands gegeven door Christine Michon (Hariang Kaur).
Kosten: €895. De prijs is inclusief het cursusmateriaal (boeken en video’s) en maaltijden.