De dag van de volle maan is ideaal om een helende meditatie te doen. We doen de meditatie tijdens de vroege ochtenduren, de Amrit Vela, de zogenaamde nectar-uren. Tijdens deze uren is de werking van de meditatie het grootst.

We beginnen om 05.00 uur met een kriya, een serie Kundalini yoga oefeningen. Deze kriya wordt afgesloten met een korte ontspanning. Daarna zingen we de zeven mantra’s van de Aquarian Sadhana gevolgd door een helende meditatie. De meditaties staan op papier zodat iedereen ze kan meezingen.

Met volle maan hebben we te maken met één van de 12 dierenriemtekens waarin de zon staat én het dierenriemteken waarin de maan staat. De maan staat om de 2,5 dag in een ander dierenriemteken. Bij het kiezen van een oefeningenserie kies ik een serie die past bij de stand van de zon en van de maan.

Bij de laatste helende meditatie gebruiken we de bijzondere energie van de volle maan voor het helen van onszelf en sturen we vanuit ons hart helende energie naar iemand anders of naar meerdere personen. De meditatie is om 07.00 uur afgelopen. Er is thee na afloop.

Alle vollemaansmeditaties zijn van 05.00 tot 07.00 uur ’s ochtends.

Docent: Hariang Kaur (Christine Michon)
Kosten: Euro 5, voor cursisten gratis.
Locatie: 3HO Nederland, Korte Haaksbergerstraat 44, Enschede
Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je mee wilt doen.