3HO Nederland is aangesloten bij het Kundalini Research Institute (KRI), de Yoga Alliance, de International Kundalini Yoga Teachers Association (IKYTA) en Kundalini Yoga Nederland (KYN).

Wanneer je de opleiding tot Kundalini yogaleraar hebt afgerond bij 3HO Nederland, dan kun jij ook lid worden van deze organisaties!

Hier volgt wat meer informatie over de organisaties. Wil je meer weten over de voordelen van lidmaatschap van elke organisatie, klik dan op de naam van de organisatie.

 

Kundalini Research Institute

Deze internationale organisatie verzorgt de cursusboeken en examens die we tijdens de opleiding gebruiken. Na afronding van de opleiding ontvang je een diploma van hen, ‘KRI Level 1 Instructor’. Daarmee kun je wereldwijd les geven in Kundalini yoga. Alle Kundalini yogacentra erkennen dit diploma, het is de standaard.

Als yogaleraar word je niet lid van KRI, je wordt enkel gecertificeerd door hen. Leden van KRI zijn mensen die gecertificeerd zijn om anderen op te leiden tot yogaleraar.

Yoga Alliance

Yoga Alliance is dé internationale beroepsvereniging voor leraren van alle vormen van yoga. Als je yogales wilt geven in een sportschool of in een yogacentrum waar niet alleen Kundalini yoga wordt gegeven, dan kan er gevraagd worden naar een lidmaatschap van Yoga Alliance.

Het KRI Level 1 diploma wordt erkend door Yoga Alliance. Na afronding van de opleiding bij 3HO Nederland kun je dus ook meteen lid worden van Yoga Alliance. Je ontvangt dan van hen een ‘RYT200’ certificering. ‘RYT’ betekent ‘Registered Yoga Teacher’, het getal ‘200’ gaat over het aantal uren wat je aan opleiding hebt gevolgd.

International Kundalini Yoga Teachers Association

De internationale beroepsvereniging voor Kundalini yogaleraren. Het is een zusterorganisatie van het KRI.

Kundalini Yoga Nederland

Kundalini Yoga Nederland is de beroepsvereniging voor leraren in Nederland die zijn gecertificeerd door het Kundalini Research Institute én lid zijn van de International Kundalini Yoga Teacher Association.

 

Kosten

Het kost niet veel om als yogaleraar lid te zijn van de beroepsverenigingen. Lidmaatschap van Yoga Alliance kost $65 per jaar. Lidmaatschap van IKYTA kost $96 per jaar. Lidmaatschap van Kundalini Yoga Nederland kost €50 per jaar. Je kunt het beste van alle drie de organisaties lid zijn, ze hebben alle drie andere voordelen voor je.