3HO Nederland

Opleiding tot Kundalini yogaleraar

Al meer dan 20 jaar worden er yogaleraren opgeleid bij 3HO Nederland, het is de oudste Kundalini yoga opleiding van Nederland. Honderden leerlingen hebben de opleiding tot yogaleraar afgerond. We bieden de enige Nederlandstalige opleiding tot KRI Kundalini Yoga Instructor.

Het team van opleiders

De opleiders verbonden aan de KRI Opleiding tot Kundalini yogaleraar bij 3HO Nederland geven al decennia les in binnen- en buitenland. Ze zijn allen KRI Level 1 & Level 2 Teacher Trainers. Ze zijn Nederlandstalig, al wonen de meesten niet meer in Nederland. Daarnaast worden er voor sommige onderdelen gastdocenten uitgenodigd.

Lees verder...

September 2019 t/m september 2020

De Nederlandse opleiding tot Kundalini yogaleraar

Leer in één jaar hoe je Kundalini yoga kunt inpassen in je dagelijks leven en hoe je er les in kunt te geven. Je krijgt les in de achtergrond, de praktijk en de theorie van Kundalini yoga. Dagelijks thuis oefenen maakt dat je vertrouwd raakt met de oefeningen en meditaties. Na afronding van de opleiding ben je internationaal erkend KRI Kundalini Yoga Instructor en mag je zelfstandig lessen geven.

De lerarenopleiding van 3HO Nederland bestaat al meer dan twintig jaar. Door de jaren heen zijn honderden leraren opgeleid die in het hele land lesgeven. De opleiding is geschikt voor iedereen die zich een jaar lang intensief in Kundalini yoga wil verdiepen.


Klik hier voor de brochure van de opleiding 2019/2020.


Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Geef je toch op, we mailen je als er een plaats beschikbaar komt.

Lees verder...

Zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019

The Expressive Self 2019

Een intensieve meditatiecursus die geschikt is voor iedereen die zich in meditatie wil verdiepen. De meditatiecursus maakt deel uit van een serie van drie meditatieweekends, The Three Journeys. Voor KRI-gecertificeerde yogaleraren is deze cursus onderdeel van KRI Level 3. De cursus wordt gegeven door Christine Michon (Hariang Kaur) en gastdocenten.

Lees verder...

Vervolgopleiding: KRI Level 2

Na Level 1 wordt de opleiding vervolgd met Level 2, dat uit vijf modules bestaat en opleidt tot KRI Kundalini Yoga Practitioner. Level 2 wordt in 2,5 jaar gegeven. Er worden twee Level 2 modules per jaar gegeven, ieder in twee weekends. Level 2 wordt in het Nederlands gegeven door Satya Singh en Hariang Kaur.

Lees verder...

24-26 januari en 12-14 juni 2020

KRI Level 2: Conscious Communication

Hariang Kaur en Satya Singh

Onderwerpen

 • Leer wat bewuste communicatie is en vergelijk deze met andere vormen van communicatie
 • Leer afstemmen op de chakra’s van waaruit iemand met je communiceert. Leer hoe je de communicatie op een hoger bewustzijnsniveau kunt brengen.
 • Leer de kunst van het luisteren, deep listening – Sunni-ai
 • Ontdek de kracht van de stilte, Shunia, in de communicatie
 • Verwerf meesterschap over je vijfde chakra
 • Herken je schaduwpersoonlijkheid
 • Leer te communiceren met de oneindigheid
 • Ervaar de werking van het gebed
 • Iedere cursusdag mediteren we met Yogi Bhajan via een DVD-lezing

Lees verder...

Zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020

The Transcendent Self 2020

Een intensieve meditatiecursus die geschikt is voor iedereen die zich in meditatie wil verdiepen. De meditatiecursus maakt deel uit van een serie van drie meditatieweekends, The Three Journeys. Voor KRI-gecertificeerde yogaleraren is deze cursus onderdeel van KRI Level 3. De cursus wordt gegeven door Christine Michon (Hariang Kaur) en gastdocenten.

Lees verder...

23-25 oktober 2020 en 22-24 januari 2021

KRI Level 2: Mind & Meditation

In deze vervolgcursus wordt het denken behandeld. Wat is een gedachte eigenlijk? Hebben we controle over onze gedachten? Waar komen gedachten vandaan en waar worden ze door gekleurd?

Yogi Bhajan heeft ons een praktische handleiding gegeven over hoe we met onze ‘Mind’ om kunnen gaan. 
Hij verdeelt de Mind in 81 facetten, 
9 aspecten en 27 projecties. Hij legt uit hoe we ons van al deze kwaliteiten bewust kunnen worden, er plezier aan kunnen beleven en hoe we onze Mind kunnen trainen om een spiritueel leven te leiden. Hij noemt onze Mind een cadeau dat we hebben gekregen om ons weer ‘thuis’ te brengen wanneer we de weg kwijt zijn.

Lees verder...

KRI Level 2: Authentic Relationships

Deze vervolgcursus helpt je om op een nieuwe, frisse manier te kijken naar wat relaties zijn, hoe je ze beleeft en hoe je ze kunt verbeteren. Je leert blokkades op te ruimen en dat maakt dat je vanuit je oorspronkelijke kern (weer) verbinding en warmte kunt gaan voelen voor jezelf, de mensen om je heen en je omgeving.

Deze cursus maakt deel uit van de KRI Level 2 vervolgopleiding voor yogaleraren, volledig in het Nederlands gegeven door Satya Singh en Hariang Kaur. De cursus Authentic Relationships duurt zes dagen, verdeeld over twee weekends.

Lees verder...

KRI Level 2: Vitality & Stress

In het komende Waterman-tijdperk is het nodig om met stress om te kunnen gaan en vaardigheden te ontwikkelen om jezelf, als het nodig is, te ontspannen en weer op te laden.

Tijdens deze cursus leer je:

 • Stress te herkennen in jezelf en in anderen.
 • Stress in balans te brengen met ontspanning.
 • Je energieniveau op dagelijkse basis hoog te houden.
 • Een spiritual warrior te worden die tijdens een crisis overeind kan blijven.
 • Je persoonlijke stressoren te identificeren.

 • Je helende vermogen wakker te maken en gewoonten die maken dat je in de stress schiet los te laten.

Lees verder...

Ervaringen van onze cursisten

“In mijn werk als violist had ik enorme behoefte aan een rustpunt. Dat werd de wekelijkse Kundalini yoga-les. Yoga maakt me milder en rustiger. Fysiek werkt het geweldig op mijn nek, schouders, rug en hoofd.”

Marie-Thérèse Herman

image

“3HO Nederland is een centrum met veel deskundigheid en wijsheid. Geen zweverigheid, maar duidelijke uitleg en verklaring over de werking als dat nodig is. Ga het ervaren: je wordt er plezieriger en soepeler van, in je lichaam en in je geest.”

Martin Vloedgraven

image

“In 1999 ben ik yogales gaan volgen. Ik had een drukke baan en een gezin. Stress lag altijd op de loer. Tijdens de introductieles werd op de gong gespeeld. Ik was meteen verkocht. Al gauw merkte ik dat de wekelijkse lessen me rust brachten en dat ik beter sliep.”

Anky Jacobse

image

“Ik wilde iets voor mijzelf doen, zo ben ik bij de yoga terecht gekomen. De lessen voelden als thuis komen, alles viel op zijn plek. De combinatie van mantra’s zingen, oefeningen, mediteren en diepe ontspanning is zeer waardevol.”

Joop van Es

image

“Sinds mijn 13de jaar heb ik rugproblemen. Door yoga verbeterden mijn klachten: mijn houding werd beter en mijn rugspieren werden sterker, mijn ademhaling is verbeterd. Ik heb ook het gevoel dat ik meer weerstand heb en geestelijk sterker ben.”

Betty van Dormolen

image

“Toen ik 20 was adviseerde een arts me aan mijn scheve onderrug te werken. Ik begon yoga-oefeningen uit tijdschriften te doen. Het voelde als echt iets voor mij. Daarna heb ik een leraar gezocht en die in Enschede gevonden. 3HO Nederland is een mooie ruimte om yoga te doen vanwege het zachte licht en de prettige energie.”

Dina Rimareva

image

“Bij 3HO Nederland is er een sfeer die het mogelijk maakt dat je jezelf kunt zijn. Al gauw na de eerste lessen kwam ik tot de ontdekking dat mijn zoektocht tot een einde kwam. Kundalini yoga helpt mij van iedere dag een bewust geleefde dag te maken.”

Wilma Vreeling

image