3HO Nederland

Kundalini yoga

3HO Nederland bestaat al meer dan 25 jaar, het oudste yogacentrum van Enschede. Al 20 jaar worden er yogaleraren opgeleid, het is de oudste Kundalini yoga opleiding van Nederland. Honderden leerlingen hebben de opleiding tot yogaleraar afgerond.

Kundalini yoga

Kundalini yoga wordt de moeder van de yoga genoemd. Uit Kundalini yoga zijn alle vormen van yoga voortgekomen. Veel Kundalini yoga-oefeningen zijn dynamisch en de aandacht wordt sterk gericht op het waarnemen en voelen van de eigen lichaamsenergie. De adem heeft een centrale plaats en wordt bij alle oefeningen bewust geleid. De meditaties na de oefeningen maken ons bewust van de oneindige scheppingskracht in onszelf en in het universum. Kundalini yoga werd aan het eind van de zestiger jaren door Yogi Bhajan uit Noord-India naar het westen gebracht.

Lees verder...

De docenten

Christine Michon (Hariang Kaur) is Kundalini yogalerares en eigenaar van het yogacentrum van 3HO Nederland in Enschede. Ze geeft dagelijks les. Tevens is zij de Lead Trainer van de Kundalini yogalerarenopleidingen KRI Level 1 en 2 van 3HO Nederland. Ze is als gecertificeerd leraar verbonden aan de 3HO Women Conscious Pregnancy Yoga lerarenopleiding.

Lees verder...

Lestijden en kosten

Kundalini yoga
Maandagavond 19.30-20.30 uur
Dinsdagavond 19.30-20.30 uur
Dinsdagavond 21.00-22.00 uur
Woensdagavond 19.30-20.30 uur
Donderdagmiddag 13.00-14.00 uur
Donderdagavond 19.30-20.30 uur

Lees verder...

Waar op te letten

Het beste is om twee uur voor je begint met yoga-oefeningen te doen, niet meer te eten. Het drinken van water is geen probleem, integendeel, om de reinigende processen die yoga op gang brengt te ondersteunen, is het goed om voor, na en zelfs tijdens de les water te drinken.

Lees verder...

Komende vakanties en feestdagen

Bewuste communicatie

Op de volgende dagen wordt er geen les gegeven:

Vakanties:
Herfstvakantie: 19 t/m 27 oktober 2019
Kerstvakantie: 21 december t/m 5 januari 2020
Voorjaarsvakantie: 15 t/m 23 februari 2020
Meivakantie: 25 april t/m 3 mei 2020
Zomervakantie: juli en augustus


Feestdagen:
Pasen: 12 en 13 april 2020
Hemelvaart: 21 mei 2020
Pinksteren: 31 mei en 1 juni 2020

Lees verder...

Volle Maan Meditaties

 • Dinsdag 12 november 2019
 • Donderdag 12 december 2019
 • Vrijdag 10 januari 2020
 • Zondag 9 februari 2020
 • Maandag 9 maart 2020
 • Woensdag 8 april 2020
 • Donderdag 7 mei 2020
 • Vrijdag 5 juni 2020
 • Woensdag 2 september 2020
 • Donderdag 1 oktober 2020
 • Maandag 30 november 2020

Lees verder...

Ervaringen van onze cursisten

“In mijn werk als violist had ik enorme behoefte aan een rustpunt. Dat werd de wekelijkse Kundalini yoga-les. Yoga maakt me milder en rustiger. Fysiek werkt het geweldig op mijn nek, schouders, rug en hoofd.”

Marie-Thérèse Herman

image

“3HO Nederland is een centrum met veel deskundigheid en wijsheid. Geen zweverigheid, maar duidelijke uitleg en verklaring over de werking als dat nodig is. Ga het ervaren: je wordt er plezieriger en soepeler van, in je lichaam en in je geest.”

Martin Vloedgraven

image

“In 1999 ben ik yogales gaan volgen. Ik had een drukke baan en een gezin. Stress lag altijd op de loer. Tijdens de introductieles werd op de gong gespeeld. Ik was meteen verkocht. Al gauw merkte ik dat de wekelijkse lessen me rust brachten en dat ik beter sliep.”

Anky Jacobse

image

“Ik wilde iets voor mijzelf doen, zo ben ik bij de yoga terecht gekomen. De lessen voelden als thuis komen, alles viel op zijn plek. De combinatie van mantra’s zingen, oefeningen, mediteren en diepe ontspanning is zeer waardevol.”

Joop van Es

image

“Sinds mijn 13de jaar heb ik rugproblemen. Door yoga verbeterden mijn klachten: mijn houding werd beter en mijn rugspieren werden sterker, mijn ademhaling is verbeterd. Ik heb ook het gevoel dat ik meer weerstand heb en geestelijk sterker ben.”

Betty van Dormolen

image

“Toen ik 20 was adviseerde een arts me aan mijn scheve onderrug te werken. Ik begon yoga-oefeningen uit tijdschriften te doen. Het voelde als echt iets voor mij. Daarna heb ik een leraar gezocht en die in Enschede gevonden. 3HO Nederland is een mooie ruimte om yoga te doen vanwege het zachte licht en de prettige energie.”

Dina Rimareva

image

“Bij 3HO Nederland is er een sfeer die het mogelijk maakt dat je jezelf kunt zijn. Al gauw na de eerste lessen kwam ik tot de ontdekking dat mijn zoektocht tot een einde kwam. Kundalini yoga helpt mij van iedere dag een bewust geleefde dag te maken.”

Wilma Vreeling

image