Een intensieve meditatiecursus die geschikt is voor iedereen die zich in meditatie wil verdiepen. De meditatiecursus maakt deel uit van een serie van drie meditatieweekends, The Three Journeys. Voor KRI-gecertificeerde yogaleraren is deze cursus onderdeel van KRI Level 3. De cursus wordt gegeven door Christine Michon (Hariang Kaur) en gastdocenten.

Deze tweede Journey heeft als thema The Expressive Self en bestaat uit 7 stadia. De eerste 4 stadia creëren een stabiele basis voor de volgende 3 stadia. Ze gaan over Mindfulness en brengen een verandering in je bewustzijn teweeg. De meditaties wekken Rasa op. In de yoga en de Ayurveda betekent Rasa ‘The juice of life’. Als Rasa goed wordt gebruikt wordt het Rasayana, het element dat het lichaam en de geest verjongt. Rasayana wordt opgewekt door het oefenen van kriya’s en meditaties die je klierstelsel en je immuunsysteem versterken. De klieren en de cellen gaan volgens de yogi’s Amrit afscheiden. Deze Amrit wordt wel de ‘de fontein van de jeugd’ of ‘levenswater’ genoemd.

De meditaties die we gaan doen tijdens deze tweede reis zullen gaan over het ervaren van levensvreugde en creativiteit en over jezelf te zijn en hoe je jezelf in het leven manifesteert op je eigen unieke manier. Tijdens deze reis zullen we ook verschillende Laya yoga meditaties doen om de nadi’s (energiekanalen) te reinigen en de Kundalini energie ruimte te geven om op te stijgen. De laatste afsluitende meditaties zijn voor vrede en om vanuit je hart licht uit te stralen.

Mocht je de meditaties thuis willen doen en alle behandelde stof nog eens door willen lezen dan kan dat, want er is een Engelstalig boek bij de hele cursus dat bij ons besteld kan worden. Het boek heet The 21 Stages of Meditation. Het is een rijk geïllustreerde uitgave van 343 pagina’s geschreven door Gurucharan Singh Khalsa. 

Data: nog niet bekend
Tijd: 10.00 uur ontvangst op zaterdag, afloop om 17.00 uur op zondag
Docenten: Christine Michon (Hariang Kaur)
 en gastdocenten
Locatie: 3HO Nederland, Enschede
Kosten: €195, inclusief vegetarische lunches. Het cursusboek The Expressive Self kost €48.