Nu het weer kan, organiseren Hariang Kaur en Sumpuran Singh een nieuwe reis door Noordwest-India. Daarin doen we elke dag samen yoga. Ook leren we over de culturen en geloofstradities van de streek. Het is de vijfde keer dat Hariang en Sumpuran zo’n spirituele reis organiseren.

Op vrijdag 16 september is er een informatieavond over de reis. Daar kun je vrijblijvend aan mee doen.

 

De reis duurt van vrijdag 17 februari 2023 tot zondag 5 maart 2023, waarvan één week in de voorjaarsvakantie valt.

In 16 dagen bezoeken we Delhi, Ludhiana, Dharamshala, Amritsar, Tarn Taran, Goindwal, Chandigarh, Rishikesh en Muzaffarnagar. In totaal leggen we 1800 kilometer af, waarin we door 7 provincies reizen. In Rishikesh doen we 2 dagen mee aan het Internationale Yoga Festival, waar prominente yogaleraren uit de hele wereld les geven. In Dharamshala geeft de Dalai Lama lezingen rond de tijd dat wij er zijn.

We bezoeken tempels van de belangrijkste geloofstradities in Noordwest-India: Sikhi, Hindoeïsme, Tibetaans Boeddhisme, Soefisme (mystieke Islam) en Jaïnisme.

Het wordt weer een volledig verzorgde reis: inclusief 16 overnachtingen in uitstekende hotels, luxe auto-vervoer, ontbijt en lunch, toegangsbewijzen voor de bezienswaardigheden, deelname aan het Internationale Yoga Festival, en mobiel breedband Internet overal gedurende de reis. Het enige niet inbegrepen bij de reis zijn je vliegticket en je diners.

We reizen met 3 begeleiders uit Europa: Hariang Kaur (leraar), Sumpuran Singh (coördinator), en Sandali Kaur (liaison). Daarnaast hebben we 3 chauffeurs die we goed kennen en waar we eerder mee hebben samengewerkt. De hoofdchauffeur heeft jarenlang in Engeland gewoond: hij spreekt uitstekend Engels en anticipeert op onze wensen.

 

Route

Het landschap van Noordwest-India is zeer divers. Rijdend van de ene plek naar de volgende verveel je je nooit, het is een feest voor het oog. Onderweg zien we steden, bergen, valleien, rivieren, groene vlaktes, woestijn en wouden. Op meerdere momenten zien we de besneeuwde bergtoppen van het Himalaya-gebergte.

 

Reisprogramma

 • Vrijdag 17 februari: aankomst in Delhi, overnachting in The Metropolitan, een vijfsterrenhotel met zwembad en spa. In die tijd van het jaar is het overdag ongeveer 17 graden. Aan het eind van onze reis is het overdag ongeveer 24 graden. Er is geen regen of wind, als zonnige dagen in de lente in Nederland, maar dan elke dag.
 • Zaterdag 18 februari: we beginnen ons programma in het Agrasen Ki Baoli, een trappenstelsel uit de middeleeuwen, toen Delhi werd geregeerd door Islamitische shahs.
 • Zondag 19 februari: we rijden in zeven uur naar Ludhiana. Halverwege stoppen we voor een lunch in Karnal. We overnachten in Park Plaza, een vijfsterrenhotel met zwembad en spa.
 • Maandag 20 februari: we maken een dagtrip naar Anandpur Sahib. Daar bezoeken we de Sikh-tempel Keshgarh Sahib, we genieten van de gezamenlijke ‘langar’-maaltijd in de tempel, en we bezoeken het Sikh Heritage Museum.
 • Dinsdag 21 februari: we rijden in vijf uur naar Dharamshala. Halverwege stoppen we voor een lunch in Hoshiarpur. We overnachten in Pride Surya, het beste hotel in het centrum van McLeod Ganj. De kamers kijken uit over het Himalaya-gebergte. Het hotel is op minuten loopafstand van tientallen restaurants, koffiewinkels en bakkerijen, en allerlei leuke winkels die textiel en sieraden verkopen.
 • Woensdag 22 februari en donderdag 23 februari: Dharamshala is het centrum van Tibetaans Boeddhisme. De Dalai Lama woont daar, en rond de tijd dat we er zijn geeft hij normaliter lezingen. Daar willen wij bij zijn! Daarnaast bezoeken we het Tibet Museum, doen we een meditatie langs honderden gebedswielen (de ‘kora’), en lopen we naar de Bhagsunag waterval.
 • Vrijdag 24 februari: we rijden in vijf uur naar Amritsar. Halverwege stoppen we voor een lunch in Pathankot. We overnachten in Ramada, een viersterrenhotel met zwembad. Dit hotel is in het historische centrum van Amritsar, op vijf minuten loopafstand van de Golden Temple. ’s Avonds bezoeken we het Gobindgarh Fort.
 • Zaterdag 25 februari en zondag 26 februari: we bezoeken de Golden Temple, het Central Sikh Museum, het Partition Museum, een tempel van Soefi Moslims, en een grote Hindoe-tempel gewijd aan de godin Shakti (ook bekend als Mata Rani, Durga, Devi). We lunchen in het legendarische restaurant Bharawan Dhaba.
 • Maandag 27 februari: we maken een dagtrip naar Tarn Taran en Goindwal. Tarn Taran is heel sereen en heeft de grootste tempelvijver van alle Sikh-tempels, waar we in meditatie omheen lopen. Goindwal heeft een ‘baoli’ van 84 treden waarbij je afdaalt naar een bron, daar doen we een speciale meditatie.
 • Dinsdag 28 februari: we rijden in vier uur naar Chandigarh, de hoofdstad van zowel Punjab als Haryana. Het is in 1950 ontworpen door de Zwitserse architect Le Corbusier. Onderweg stoppen voor lunch in Jalandhar, één van de oudste steden van India. We overnachten in Golden Tulip Panchkula, een viersterrenhotel met zwembad en spa. Het hotel is heel mooi gelegen in de heuvels van Haryana.
 • Woensdag 1 maart: we rijden in vijf uur naar Rishikesh. Onderweg stoppen we voor lunch bij een wegrestaurant. We overnachten in Yog Niketan by Sanskriti, het meest luxe hotel van Rishikesh, aan de Ganges-rivier.
 • Donderdag 2 maart en vrijdag 3 maart: we doen twee dagen mee aan het International Yoga Festival Rishikesh. Gerenommeerde yogaleraren uit allerlei landen (vooral de VS) geven hier les. De lessen worden gegeven aan de kant van de Ganges-rivier. ’s Avonds drijven er kaarsjes op de rivier, de Ganga Aarti, dat is een ontroerend aangezicht.
 • Zaterdag 4 maart: we rijden in vijf uur terug naar Delhi. Halverwege stoppen we in Muzaffarnagar, waar we een grote Jain-tempel bezoeken en lunch hebben. In Delhi overnachten we weer in The Metropolitan, waar we onze reis begonnen.
 • Zondag 5 maart: vertrek naar Nederland.

 

Dagindeling

Elke dag beginnen we vroeg in de ochtend met Kundalini yoga en meditatie, gegeven door Hariang Kaur. Daarna is er tijd voor ontbijt en om je klaar maken voor de dag. Dan gaan we op pad in de plaats waar we zijn, of reizen we door naar de volgende plaats.

Op de meeste dagen is ons dagprogramma voorbij rond 16.00 uur. Dan heb je tijd om te ontspannen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van het zwembad of een massage te nemen. Of de stad te verkennen waar we dan zijn. Vooral in Amritsar, Dharamshala en Rishikesh zijn er allerlei leuke winkels in de buurt van het hotel. Ook zijn daar allerlei goede restaurants.

We hebben door de jaren heen een gids samengesteld met de beste winkels en restaurants in de buurt, die je bij aanvang van de reis ontvangt. Ook ontvang je van ons een WiFi-hotspot waarmee je altijd contact kunt hebben met onze Whatsapp-groep wanneer je op pad gaat.

 

Team

 • Hariang Kaur is Nederlandstalig. Ze geeft al meer dan 50 jaar les in Kundalini yoga en is KRI Level 1, 2, en 3 teacher trainer. Ze heeft 8 keer eerder Noordwest-India bezocht.
 • Sumpuran Singh is Nederlandstalig. Hij is Hariang’s zoon en is opgegroeid met Kundalini yoga. Sumpuran woont sinds 2014 in India, waar hij o.a. werkte voor Miri Piri Academy, een internationale kostschool. Sinds 2016 organiseert hij spirituele reizen in Noordwest-India.
 • Sandali Kaur is Engelstalig. Ze woont in Windsor, Engeland, waar ze is geboren en opgegroeid. Haar ouders komen uit Amritsar, India. Ze is docent Engels en spreekt ook de Indiase talen Punjabi en Hindi. Ze heeft zeven jaar gewoond in Amritsar, waar ze les gaf in Engels.
 • Baljit Singh is Engelstalig. Hij is de aanvoerder van de chauffeurs. Hij woont in Beas, dichtbij Amritsar. Hij heeft vijf jaar gewerkt in Leicester, Engeland.

 

Planning

We hebben inmiddels voldoende deelnemers om de reis door te laten gaan. Je kunt je nog aanmelden tot 15 oktober.

 

Kosten

€2690 voor een kamer die je deelt met een ander, of €3390 voor een kamer voor jou alleen.

Inclusief 17 overnachtingen in 4- en 5-sterrenhotels, luxe auto-vervoer, ontbijt en lunch, toegangsbewijzen voor de bezienswaardigheden, deelname aan het Internationale Yoga Festival, en mobiel breedband Internet overal gedurende de reis. Het enige niet inbegrepen bij de reis zijn je vliegticket en je diners.

Voor onze India-reizen kiezen we altijd voor luxe accommodaties omdat die het schoonst zijn. We reizen overal heen met dezelfde auto’s, we maken geen gebruik van binnenlandse vluchten of treinen. Daarmee zijn we flexibel en houden we onze baggage altijd dichtbij.

In al de reizen die we hebben georganiseerd is er nooit iemand zo ziek geworden dat zij niet meer verder konden reizen. Dat is te danken aan onze zorg voor hygiëne. We hebben tijdens de reis een druk programma, dus we doen er alles aan om iedereen gezond te houden.

De komende reis beginnen we en eindigen we in Delhi. De luchthaven Indira Gandhi Delhi is een belangrijk knooppunt – er gaan elke dag tientallen vluchten tussen Schiphol en Delhi. Er is dus veel keuze. Je retourvlucht zal tussen €600 en €900 kosten. Sumpuran kan je adviseren over wat de beste vlucht is voor jou.

 


Ik ga mee met de reis door India!


Invalid Input
Alleen letters zijn toegestaan.
Alleen letters zijn toegestaan.
Vul een geldig email-adres in.