3HO Nederland

Cursussen

Zaterdag 16 december 2017

Versterk je immuunsysteem met stevige Kundalini yoga

Yoga voor het koude winterseizoen. Het herfstseizoen is volgens de Ayurveda verbonden met het element lucht, de winter is verbonden met het element aarde. We gaan oefeningen doen die helpen om te gronden, stevige oefeningen die ons warm maken en met beide voeten op de aarde zetten. Warme voeten krijg je door een goede bloedcirculatie in de benen, iets wat we in het koude seizoen nodig hebben. Het luchtelement in het wisselvallige herfstseizoen zorgt voor beweging, onrust, warrige gedachten, denk aan herfstige stormen. Kou hoort hierbij en in je hoofd zitten. De oefeningen en meditaties die we doen geven een warm goed doorstroomd lichaam en een koel hoofd. De oefeningen en meditaties die we doen worden je na afloop van de workshop via email toegestuurd zodat je ze tijdens koude dagen thuis kunt oefenen.

Lees verder...

Zondag 25 februari tot vrijdag 9 maart 2018

Naar de bron van yoga: een verdiepende reis door India

Ontdek het land van de Guru’s tijdens deze spirituele reis door India! Elke dag oefenen we yoga en leren we over de Indiase tradities. In Rishikesh doen we mee aan het Internationale Yoga Festival, waar Gurmukh Kaur (uit Los Angeles) les geeft. In Anandpur Sahib verblijven we in het huis van Yogi Bhajan. Ook reizen we naar Dharamshala, waar de Dalai Lama woont.

De yatra gaat door! Er zijn nog 3 plaatsen beschikbaar van 15.

Data: zondag 25 februari tot vrijdag 9 maart (voorjaarsvakantie)
Organisatoren: Hariang Kaur (Christine Michon) en Sumpuran Singh Michon
Kosten: Vanaf €1950. Inclusief viersterrenhotels, luxe vervoer in India, mobiel Internet, ontbijten, lunches, museumtickets en deelname aan het yogafestival.

Lees verder...

Zondag 22 april 2018

Kundalini yoga voor intuïtie en communicatie

We gaan Kundalini yoga oefeningen doen voor het keelchakra, het chakra dat actief is bij alle vormen van communicatie. Het zingen van mantra’s is een plezierige manier om dit chakra te openen. Het zesde chakra, het derde oogpunt, is de zetel van onze intuïtie. Ook ons vermogen om te visualiseren zetelt bij het derde oogpunt. We zullen ons visualisatie-vermogen gebruiken bij de kriya en de geleide Yoga Nidra ontspanning. Yoga Nidra wordt wel The extreme relaxation of Conscious Deep Sleep genoemd.

Lees verder...