3HO Nederland

Cursussen

Zaterdag 16 en zondag 17 september 2017

Intensieve kennismaking met Kundalini yoga

De achtergrond van Kundalini yoga wordt uitgelegd. Je gaat ervaren wat een kriya is en waar hij uit bestaat, waarom je een serie oefeningen in een speciale volgorde doet en wat de uitwerking van de verschillende oefeningen is. De meest gebruikte mantra’s zullen worden gezongen. Kundalini yoga kent veel verschillende ademhalingstechnieken en de belangrijkste gaan we dit weekend oefenen. Meditaties met en zonder mantra’s staan op het programma. De relatie tussen yoga en voeding wordt toegelicht en de heerlijk vegetarische lunches zijn daar een voorbeeld van. Bij droog weer gaan we zondagmorgen na het ontbijt naar het park voor een Breathwalk, een loopmeditatie uit de Kundalini yoga traditie.

Lees verder...

Zaterdag 21 oktober 2017

Kundalini yoga voor het hartcentrum

Kundalini yoga oefeningen om de onderste drie chakra’s te verbinden met de bovenste drie. We maken deze verbinding via het hartcentrum, het vierde chakra. We verbinden het aardse en lichamelijke met het subtielere deel van ons zelf. We voelen ons in verbinding met onszelf en onze omgeving en laten ons leiden door onze intuïtie. Vanuit het niveau van het hart kunnen we mededogen voelen en dankbaar zijn. De verschillende ademhalingsoefeningen, pranayama’s, die we gaan oefenen geven ruimte in de borstkas en maken de weg vrij om energie naar de hoogste chakra’s door te laten stromen.

Lees verder...

Zaterdag 25 en zondag 26 november 2017

Masterclass met Karta Purkh Singh

Leer Kundalini yoga-oefeningen en meditaties beter uit te voeren en er het maximale uit te halen. Leer om bij elke houding te voelen hoe je gewicht is verdeeld, hoe je het navelpunt in kunt zetten en hoe je het hartcentrum open kunt houden.

Lees verder...

Zaterdag 16 december 2017

Versterk je immuunsysteem met stevige Kundalini yoga

Yoga voor het koude winterseizoen. Het herfstseizoen is volgens de Ayurveda verbonden met het element lucht, de winter is verbonden met het element aarde. We gaan oefeningen doen die helpen om te gronden, stevige oefeningen die ons warm maken en met beide voeten op de aarde zetten. Warme voeten krijg je door een goede bloedcirculatie in de benen, iets wat we in het koude seizoen nodig hebben. Het luchtelement in het wisselvallige herfstseizoen zorgt voor beweging, onrust, warrige gedachten, denk aan herfstige stormen. Kou hoort hierbij en in je hoofd zitten. De oefeningen en meditaties die we doen geven een warm goed doorstroomd lichaam en een koel hoofd. De oefeningen en meditaties die we doen worden je na afloop van de workshop via email toegestuurd zodat je ze tijdens koude dagen thuis kunt oefenen.

Lees verder...

Zondag 25 februari tot vrijdag 9 maart 2018

Naar de bron van yoga: een verdiepende reis door India

Ontdek het land van de Guru’s tijdens deze spirituele reis door India! Elke dag oefenen we yoga en leren we over de Indiase tradities. In Rishikesh doen we mee aan het Internationale Yoga Festival, waar Gurmukh Kaur (uit Los Angeles) les geeft. In Anandpur Sahib verblijven we in het huis van Yogi Bhajan. Ook reizen we naar Dharamshala, waar de Dalai Lama woont.

Data: zondag 25 februari tot vrijdag 9 maart (voorjaarsvakantie)
Organisatoren: Hariang Kaur (Christine Michon) en Sumpuran Singh Michon
Kosten: vroegboekprijs vanaf €1750 (10% korting!) tot 1 september. Inclusief viersterrenhotels, luxe vervoer in India, mobiel Internet, ontbijten, lunches, museumtickets en deelname aan het yogafestival.

Lees verder...