3HO Nederland

Spinaziesoep

Geplaatst op 20 Jan 2017 in de categorie Recepten van het 3HO Nederland blog

Een frisse groene zomerse soep. De zachte kleinbladige zomerspinazie kan wat later in het seizoen ook vervangen worden door de hardere grootbladige winterspinazie. Spinazie is rijk aan ijzer, calcium en magnesium en versterkt het immuunsysteem Deze soep past prima in het groene dieet. Dit recept is goed voor 1 liter (4 kommen). Het duurt 30-60 minuten om de soep te maken.

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram spinazie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 klein scherp groen pepertje
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 stukje foelie
  • 1 liter water
  • zout

Bereidingswijze

  1. Was de spinazie. Verwijder de harde delen van de stelen en snijd de bladeren in stukjes. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem.
  3. Bak hierin de ui en de knoflook tot ze glazig en lichtbruin zijn.
  4. Doe de spinazie in de pan samen met het pepertje, de foelie, de tijm, het zout en de laurierblaadjes.
  5. Laat de spinazie slinken onder voortdurend omscheppen.
  6. Giet een halve liter water in de pan en laat de soep 3 minuten op een laag vuur sudderen.
  7. Pureer de soep met de staafmixer. Haal voor het pureren het stukje foelie en de laurierbladen uit de soep.
  8. Voeg daarna nog een halve liter water aan de soep toe samen met de verse peterselie. Roer alles goed door elkaar.
  9. Strooi bij het opdienen een paar peterselieblaadjes op elk bord.