3HO Nederland

Compôte van stoofpeertjes en kweeperen

Geplaatst op 23 Dec 2011 in de categorie Recepten van het 3HO Nederland blog

Compôte van stoofperen en kweeperen

Ingrediënten

  • 270 gram kweeperen
  • 500 gram stoofpeertjes, bijvoorbeeld Gieser Wildeman
  • 2 kaneelstangen
  • 7 kruidnagels
  • de zaadjes uit 5 kardamompeulen
  • 10 gram verse gember, in dunne plakken gesneden
  • 100 gram gele rozijnen
  • 500 cc water
  • 75 gram rietsuiker
  • 20 gram maizena
  • sap van een halve citroen

Bereidingswijze

Schil de stoofpeertjes en de kweeperen. Verwijder de pit uit de kweeperen en snijd de klokhuizen uit de stoofpeertjes. Snijd alle peren in kleine stukjes en doe ze in even pan. Voeg de suiker, de kaneel, de gember, de kruidnagels, de kardamomzaadjes, de rozijnen en het water toe. Laat met het deksel op de pan aan de kook komen. Zet daarna de pan met peertjes op een laag pitje en laat in ongeveer een uurtje zachtjes stoven. De stukjes peer moeten wel heel blijven. Wanneer de peertjes gaar zijn, de kaneelstangen en de gember plakken en de kruidnagels eruit halen. Het citroensap toevoegen en het stoofnat binden met maïzena. De maïzena aanmaken met een beetje water en voorzichtig door de compote. De perencompote in een schaal scheppen, af laten koelen en daarna in de koelkast zetten. Opdienen in schaaltjes. Als je dat lekker vind kun je op ieder portie een dot slagroom leggen en daar een snufje kaneel over strooien.

Compôte van stoofperen en kweeperen