3HO Nederland

Uit onze nieuwsbrief

Bekijk per categorie: Artikelen, Kundalini yoga, Recepten

Ontvang elke maand onze gratis nieuwsbrief

3HO Nederland geeft elke maand een nieuwsbrief uit, Wijsheid ervaren. Daarin staan gezondheidstips, recepten en Kundalini yoga oefeningen.

De nieuwsbrief is vrijblijvend en je kunt op elk moment gemakkelijk opzeggen. We verkopen je gegevens aan niemand door. Voor een uitgebreidere uitleg kun je onze privacyverklaring lezen.


12 Aug 2019 in Kundalini yoga

Maak je eigen medicijn

Voor deze meditatie heb je een appel nodig. Zoek een lekkere uit, want na de meditatie eet je hem op. Deze meditatie heeft een sterk helend effect. Fruit is etherisch, het groeit hoog boven de aarde, dichter bij de zon dan de planten op de grond. Het neemt gemakkelijk pranische energie op en is daarom heel geschikt voor helende meditaties.

Lees verder...

04 Feb 2019 in Artikelen

Jubileumjaar 2019: 50 jaar 3HO

Op 5 januari 1969 stichtte Yogi Bhajan de non-profit organisatie 3HO. De 3 H’s staan voor ‘Healthy’, ‘Happy’, en ‘Holy’. De organisatie heeft als doel mensen door yogische technieken gezond, gelukkig en spiritueel te leren leven.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum beschrijft het hoofd van 3HO Nederland, Hariang Kaur, haar ervaringen met 3HO.

Lees verder...

03 Feb 2019 in Kundalini yoga

Serabandanda kriya

Deze kriya is goed voor het hele lichaam. Er is geen lichaamsdeel dat niet profiteert van de uitwerking van deze oefeningenserie. Hij is prima voor het hart en de bloedvaten en maakt de rug sterk en soepel. Het hele lijf wordt krachtig doorbloed. Het is een pittige serie die langzaam opgebouwd moet worden. Herhaal de kriya 2 of 3 keer, neem een korte rustpauze en herhaal daarna de kriya nog 2 of 3 keer. Het is een korte serie oefeningen die gemakkelijk te onthouden is en heel geschikt om dagelijks te doen om je conditie te verbeteren of op peil te houden.

Lees verder...

13 Jan 2019 in Kundalini yoga

Healthy, Happy Holy Breath

Deze meditatie gebruikt de kracht van de adem om de uitwerking van de mantra “Healthy am I, Happy am I, holy am I” te versterken. De meditatie helpt om je voornemens te realiseren.

Bij deze meditatie wordt het aantal ademhalingen teruggebracht naar twee en een half per minuut. Normaal ademen we 12-15 keer per minuut. Wanneer de hoeveelheid ademhalingen minder is dan 4 ademhalingen per minuut gaat het centrale gedeelte van de hersenen beter functioneren. De samenwerking tussen de hypofyse en de pijnappelklier wordt beter. Deze samenwerking maakt dat het geluid van de mantra meer doordringt en als een affirmatie gaat werken.

Deze meditatie werd onderwezen door Yogi Bhajan op 10 juli 1975. Hij is in 2019 door Hariang Kaur vertaald ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van 3HO.

Lees verder...